Cadrele militare în rezervă şi în retragere din Tulcea sunt alături de autorităţi şi de refugiaţii ucraineni în efortul de a le asigura condiţii cât mai bune şi de a-i îndruma pe cei care au nevoie.

Comandor (r.) Ion Zaharia, preşedintele A.N.C.M.R.R. Filiala Judeţeană Tulcea „Contraamiral Iacob Bălan”, şi-a exprimat deschiderea către autorităţile tulcene în sprijinirea refugiaţilor ucraineni.

„Trebuie să gestionăm cât mai bine situaţia în care ne aflăm. Avem tot sprijinul şi toată deschiderea către organele locale în a-i ajuta pe cei care vin de peste graniţă. Trebuie să încercăm să delimităm şi oferim ajutoarele pentru cei care într-adevăr au nevoie. Au fost membri din cadrul asociaţiei care s-au dus voluntari la Isaccea cu ajutoare. Sperăm să nu vină războiul în zona noastră. În Tulcea suntem multe naţionalităţi şi ne-am înţeles foarte bine până acum. Nu am avut conflicte interetnice. Eu conlucrez foarte bine atât cu ruşii-lipoveni, cât şi cu ucrainenii, tătarii, turcii, italienii, etc”, ne-a declarat comandor (r.) Ion Zaharia.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.