Prefectul Alexandru Dan Munteanu a reacţionat ieri la declaraţia primarului municipiului Ştefan Ilie, care a anunţat, miercuri, că va face plângere penală dacă şi următorul regulament de organizare a parcărilor din oraş va fi atacat, din nou, de Prefectura Tulcea.

„Primarul municipiului ameninţă că dacă şi noul Regulament va fi atacat în justiţie atunci va face plângere penală dar ameninţarea acesta este fără rost în contextul prevăzut de art. 3 din legea contenciosului administrativ. Precizăm că ameninţarea cu plângerea penală nu are nicio valoare dacă în continuare şi în noul regulament se vor strecura încălcări de lege iar hotărârea consiliului local va fi nelegală”, precizează prefectul Alexandru Dan Munteanu într-un comunicat de presă.

Primăria municipiului Tulcea va supune dezbaterii publice, cel mai târziu săptămâna viitoare, un nou Regulament de organizare şi funcţionare a sistemului de parcări publice cu plată şi de reşedinţă, a anunţat miercuri, în timpul unei conferinţe de presă, primarul Ştefan Ilie.

Decizia a fost făcută publică după ce în şedinţa extraordinară de marţi a Consiliului local a fost votată suspendarea regulamentului adoptat la finele anului trecut, regulament care a fost atacat luna trecută în contencios-administrativ de Prefectură.

În timpul conferinţei de presă, primarul a prezentat avantajele regulamentului contestat în instanţă de Prefectură şi a anunţat că va face plângere penală dacă şi următorul regulament de organizare a parcărilor din oraş va avea aceeaşi soartă.

„Dacă ni se va ataca din nou în instanţă, voi face plângere penală pentru faptul că cineva prejudiciază în mod conştient municipiul şi locuitorii lui”, a declarat Ştefan Ilie.

În replică, prefectul Alexandru Dan Munteanu afirmă că „Cheia de verificare a faptului că atacul în justiţie împotriva H.C.L. nr. 387/ 29.12.2021 iniţiat de noi este corect, rezultă din aceea că însuşi primarul a recunoscut că în <<Regulamentul parcărilor>> sunt strecurate multe greşeli şi ilegalităţi şi de aceea, pe cale de consecinţă, la 22.03.2022, C.L. Tulcea a revocat H.C.L. nr. 387/29.12.2021 – <<Regulamentului parcărilor>>”.

„Precizăm încă o dată că activitatea Instituţiei prefectului judeţului Tulcea este eminamente realizată în conformitate cu legea, că este în slujba legalităţi şi, foarte important de reţinut, păstrează o mare distanţă de jocurile politice şi de interesele ilegitime”, precizează prefectul Alexandru Dan Munteanu.