Linia 3 de autobuz operată de Societatea de Transport Public va fi prelungită până la Satul Pescăresc, urmând ca în această săptămână societatea să stabilească intervalele orare. „Linia 3 va fi prelungită până la Satul Pescăresc, în prezent capătul de linie fiind la tabăra Bididia. Urmează ca în această săptămână STP să modifice programul conform cu noul traseu şi să stabilească intervalele orare”, spun reprezentanţii Primăriei Tulcea. De altfel, începând de sâmbăta aceasta, vizitatorii vor putea gusta preparate tradiţionale din peşte la bufetul sătesc, care va fi deschis în intervalul orar 9.00-20.00. Actualul  chiriaş al restaurantului are un contract valabil din anul 2018, ce se finalizează în 2023.

Satul Pescăresc va fi deschis zilnic în perioada l aprilie – 30 septembrie, în intervalul orar 10.00 -20.00. Direcţia de Întreţinere şi Administrare Patrimoniu are în administrare mai multe imobile aparţinând obiectivului turistic Sat pescăresc tradiţional, printre care cherhanaua, ateliere meşteşugăreşti, şi bufetul sătesc care este o unitate de alimentaţie publică în care se oferă băuturi şi un sortiment restrâns de preparate culinare pregătite în bucătăria proprie sau aduse din afară. Tarifele de vizitare a obiectivelor din Satul Pescăresc sunt de 5 lei pe zi pentru copiii cu vârste între 6-14 ani şi 10 lei pe zi pentru adulţi.

„Florile Dobrogei”, primul eveniment găzduit în Satul Pescăresc

Sâmbătă, la Satul Pescăresc, cu începere de la ora 10:00, va avea loc cea de-a şasea ediţie a Festivalului – Concurs Interjudeţean de Muzică Populară „Florile Dobrogei”, organizat de Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” al Primăriei Tulcea. Pentru ediţia aceasta au fost selecţionaţi: 32 de concurenţi la categoria de vârstă 7-14 ani – solişti vocali, 10 la categoria 15-18 ani – solişti vocali şi 3 concurenţi la secţiunea solişti instrumentişti.