Recensământul Agricol a fost finalizat, sâmbăta trecută, şi la Tulcea în proporţie de 100%. Recensământul Agricol la nivelul judeţului Tulcea a vizat 35.919 de ferme agricole şi gospodării.

La începutul recensământului tulcenii au fost reticenţi şi nu au dorit să furnizeze datele personale recenzorilor, cu toate acestea nu au fost aplicate amenzi. De asemenea, recenzorii s-au mai confruntat cu defecţiuni tehnice ale tabletelor.

La acţiune au participat 200 de recenzori şi 44 de recenzori şefi. Din motive personale, în jur de 20-30 de recenzori au renunţat la activitate de-a lungul acţiunii.

„În acest moment Recensământul Agricol s-a finalizat în proporţie de 100%. Nu am întâmpinat de-a lungul celor două luni probleme majore. Am avut doar probleme inerente în care s-a mai defectat câte o tabletă. De asemenea, au mai  fost persoane care nu au vrut să declare CNP-ul, dar până la urmă au fost convinşi. Nu a fost cazul să aplicăm amenzi. În prima jumătate a recensământului am avut  recenzori care au renunţat. După ce s-au mai obişnuit nu au mai fost cazuri”, ne-a declarat directoarea Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Tulcea, Mihaela Condrat.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.