Consiliul Judeţean Tulcea aşteaptă o situaţie a terenurilor din Delta Dunării şi un inventar al animalelor înregistrate la primării, demers necesar procesului de transferare a anumitor suprafeţe de teren agricol către crescătorii de animale. Aceste subiecte au fost discutate la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul unei întâlniri a comisiei formate din consilieri judeţeni care analizează posibilitatea legală prin care se pot transfera terenurile.

Pe lângă aparatul de specialitate al CJ Tulcea, din comisie face parte şi consilierul judeţean Nicolae Chichi, care speră la găsirea unei soluţii într-un timp cât mai scurt.

„Vineri a avut loc o primă întâlnire a comisiei privind atribuirea unor terenuri agricole către crescătorii de animale. În primul rând trebuie să se facă o situaţie a terenurilor din deltă care s-au repartizat din 1992 şi până acum şi ce s-a întâmplat cu acele terenuri, să se facă un inventar foarte clar al animalelor din evidenţele care există la primărie, câte asociaţii sunt şi ce grad de reprezentare au. Săptămâna aceasta va avea loc o nouă întâlnire unde vor fi invitaţi şi primarii. Să sperăm că vom găsi o soluţie şi probabil o modificare legislativă, dacă va fi nevoie”, ne-a declarat Nicolae Chichi.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA