Consilierii judeţeni vor împărţi banii către cele 51 de localităţi din Tulcea  proveniţi din impozitul pe venit. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi  votat vineri de către consilierii judeţeni tulceni, care se vor reuni  în şedinţă extraordinară.

Este vorba despre repartizarea pe unităţi administrativ teritoriale a sumelor constituite la dispoziţia Consiliului Judeţean din cota de 6% din impozitul pe venit. Judeţului Tulcea îi revin 27.134.000 de lei.

Aceşti bani se constituie într-un fond din care Consiliul Judeţean împarte sume pentru „susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare, pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii”.

Dintre oraşele judeţului cele mai mari sume repartizate, câte un milion de lei, vor merge către Babadag, Isaccea şi Măcin. La Sulina vor ajunge 500.000 de lei.

Pentru celelalte localităţi sumele variază între 400.000 de lei şi ajung până la 700.000 de lei în cazul comunei Mahmudia. Sume de 600.000 de lei sau peste, primesc comunele Beidaud, Frecăţei, Jurilovca, Mihail  Kogălniceanu, Niculiţel şi Topolog.

Câte 500.000 de lei primesc comunele Carcaliu, Ceamurlia de Jos, Ceatalchioi, Ciucurova, Crişan, Dăeni, Grindu, Hamcearca, Jijila, Maliuc şi Turcoaia.

Cele mai mici alocări sunt de 400.000 de lei şi merg către Chilia Veche, Dorobanţu, I. C. Brătianu, Izvoarele, Nalbant, Pardina şi Sf. Gheorghe.