Un bărbat în vârstă de 65 de ani din municipiul Tulcea a fost transportat, weekend-ul trecut, la Unitatea de Primiri Urgenţe, după ce a fost bătut de un vecin. Conflictul dintre vecini trenează de mai mulţi ani, şi se pare că a izbucnit din cauza unui garaj construit la o distanţă prea mică faţă de locuinţa victimei, spune fratele acestuia.

Adresându-se redacţiei ziarului „Delta”, fratele victimei, care locuieşte la Bucureşti, ne-a spus că  este revoltat de faptul că fratele lui a fost încătuşat, cu toate că vecinul şi cei doi fii ai săi au sărit gardul şi l-au bătut.

„În data de 22 mai 2021 la ora 10.16 am fost sunat de către fratele meu Z. V.  în etate de 65 ani (…) că vecinul P. V.  a sărit gardul în curtea noastră şi s-au luat la bătaie, în câteva momente au sosit şi cei doi fii ai săi P.C. şi P.A., acesta din urmă fiind şi militar activ la marina militară, i-au administrat fratelui meu o bătaie care a dus la internarea acestuia în spitalul municipal Tulcea, la psihiatrie, şi i se administrează perfuzii şi am înţeles că vor să-l scoată pericol public, de parcă el a sărit gardul şi i-ar fi bătut”, spune bărbatul.

De altfel, acesta a venit duminică la Tulcea pentru a afla ce s-a întâmplat cu fratele său.

„A doua zi, duminică, 23 mai 2021, m-am deplasat la Tulcea ca să aflu adevărul, am fost la poliţia din oraşul Tulcea, dar prea multe informaţii nu am aflat, fiind duminică numai ofiţerul de serviciu nu putea să-mi ofere mai multe detalii, dar mi-am exprimat dezacordul cum de a fost posibil ca fratele meu să fie încătuşat iar cei trei să fie liberi. Acest conflict între familii are loc de mai mulţi ani, de când mama încă era în viaţă, motivul fiind acel garaj construit ilegal, deoarece nu a respectat distanţa de la gard de un metru şi înălţimea care acoperă casa şi iluminatul natural, construcţiile aferente care pun în umbră locuinţa părinţilor mei. Mama la acea vreme a făcut mai multe sesizări, dar toate au rămas fără nici o rezolvare, deoarece, spunea ea, că acest P. A., fiind militar activ la marină, are multe relaţii şi se laudă că nu are nimeni ce să-i facă, se pare că a avut dreptate. Nu m-am implicat cu gândul că se vor înţelege până la urmă, dar se pare că lucrurile au mers prea departe. (…) Dacă instituţiile sesizate şi-ar fi făcut datoria în mod corect fără alte influenţe nu s-ar fi ajuns până aici. Consider că s-a mers prea departe (…)”, ne-a scris bărbatul.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului  (IPJ) Tulcea confirmă că a avut loc un conflict pe strada Traian Vuia din municipiu, între doi  bărbaţi de 67 şi 65 de ani.

„Din primele verificări a reieşit că, pe fondul unor neînţelegeri, cei doi bărbaţi ar fi recurs la acte de violenţă, în urma cărora a rezultat vătămarea bărbatului de 67 de ani, care a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe, în scopul acordării de îngrijiri medicale de specialitate. Totodată, bărbatul de 65 de ani, a fost transportat la Spitalul Judeţean Tulcea, secţia Psihiatrie, prezentând mai multe tulburări”, a transmis IPJ Tulcea în urma solicitării ziarului „Delta”.

Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,Loviri sau alte violenţe”, în adresă arătându-se că în continuare se efectuează verificări în vederea stabilirii tuturor cauzelor şi circumstanţelor producerii incidentului.