Un maraton de vaccinare anti-Covid-19 va avea loc în Piaţa Civică din municipiu în perioada 28-30 mai. Vaccinarea se face începând cu ora 08.00,  fără programare, pe baza buletinului, cu serul de la Pfizer BioNTech.

Acţiunea este organizată de Direcţia de Sănătate Publică Tulcea, cu sprijinul Primăriei municipiului şi al Prefecturii Tulcea.

La acest demers s-au alăturat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Delta” al Judeţului Tulcea, Crucea Roşie Română – Filiala Tulcea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea.

„Comunicăm populaţiei judeţului Tulcea, în special tinerilor între 16 şi 18 ani, că maratonul se va organiza în zilele de 28, 29 şi 30 mai, în Piaţa Civică Tulcea, începând cu ora 8.00 .

Sunteţi aşteptaţi, în corturile pregătite, de echipe cu medici, asistenţi medicali, registratori – voluntari în această luptă pentru sănătate. Ştim cu toţii că vaccinarea este unica soluţie pentru a scăpa de pandemie şi a reveni la o viaţă normală. De aceea, te încurajez din toată inima să te imunizezi! Nu te gândi că o faci doar pentru tine ci pentru binele întregii noastre comunităţi”, se arată într-un comunicat transmis ieri de autorităţi.

Conform informaţiilor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică, în judeţ s-au vaccinat  64.309 de persoane, dintre care 35.583 persoane cu prima doză, 27.169 persoane cu ambele doze şi 1.557  cu doză unică.

Alte şapte cazuri de coronavirus au fost raportate ieri în Tulcea, numărul total al cazurilor confirmate de la începutul pandemiei ajungând la 8.401 la nivelul judeţului.