Nu mai puţin de 205 animale cu stăpân din municipiu au fost sterilizate luna trecută, gratuit, în cadrul campaniei derulate de Primăria Tulcea în colaborare cu organizaţia Walk For Dogs.

Organizatorii au în plan ca în toamnă să realizeze o campanie mai amplă de sterilizări, pentru a veni în sprijinul persoanelor care deţin animale, dar nu dispun de venituri financiare pentru realizarea acestui demers.

„În cadrul campaniei au fost sterilizate 205 animale, în proporţie egală, 50 la sută căţei şi restul pisici. Intenţia este să se realizeze încă o campanie în toamnă, tot împreună cu cei de la asociaţia Walk For Dogs. A fost benefică pentru oamenii care nu au avut capacitatea de a susţine financiar costurile sterilizării şi vom încerca să facem din ce în ce mai des astfel de campanii. Acum, având în vedere că este şi perioada caldă, încercăm să evităm  pentru că, din ce ni s-a explicat, este mai benefic pentru animale să fie sterilizate în perioada semi-caldă”, ne-a declarat viceprimarul municipiului Tulcea, Dragoş Simion.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.