Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a efectuat în ultimele săptămâni controale în pieţele agroalimentare, în unităţile unde se comercializează în special ouă, peşte, în laboratoarele patiseriilor, cofetării, dar şi în carmangerii.

În urma celor 41 de controale efectuate de veterinari în unităţi de procesare, depozitare, comercializare a produselor de origine animală şi non-animală, s-au constatat anumite neconformităţi pentru care au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, din care patru amenzi în valoare de 4.800 de lei. De asemenea  s-au aplicat şi patru avertismente, s-au reţinut 7,5 kg de peşte şi s-au emis cinci ordonanţe de încetare a activităţi a unităţilor verificate.

„Am intensificat controalele cu trei săptămâni în urmă şi le vom intensifica şi mai departe până se epuizează sărbătorile pascale. În urma controalelor s-au constatat o serie de neconformităţi, acestea privesc locul de depozitare al produselor alimentare şi non-alimentare, absenţa  organelor de sănătate, a personalului care manipulează aceste produse, termenul de valabilitate expirat, precum şi aspecte legate de igiena spaţiilor. Controalele s-au realizat în mare parte în pieţele agroalimentare şi în unităţile unde se comercializează în special ouă, peşte, în unităţile laboratoarelor patiseriilor, cofetării, carmangerii”, ne-a spus directorul DSVSA Tulcea, Mitică Tuchilă.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA