Doar zece zile ne mai despart de Paşte, însă doar doi comercianţi şi-au arătat intenţia de a aduce carne de miel în pieţele tulcene.

Conform tradiţiei, de pe masa sărbătorilor pascale nu trebuie să lipsească friptura şi drobul din carne de miel. Pe acest lucru se bazează crescătorii de animale, care, tot ca şi tradiţie, în fiecare an, înainte de Paşte, au scumpit mielul. Comercianţii nu par dispuşi să negocieze preţul, chiar dacă riscă să rămână cu marfă nevândută.

„Producătorii fac solicitare, de regulă, cu 10 zile înainte de perioada de comercializare a cărnii de miel. De data aceasta, i-am invitat noi. Au răspuns doi producători de la Lăstuni, care vor fi prezenţi de luni, 18 aprilie, în Piaţa Sfântu Gheorghe. Într-o carmangerie din Piaţa Veche deja se poate găsi miel, ţinând cont că de Floriile noastre catolicii serbează Paştele. Preţul acolo per kg este de 50 de lei, faţă de marii retaileri, care vând cu 60 lei /kg, conform informaţiilor pe care le avem noi. Într-adevăr, este descurajantă suma pe care va trebui să o scoată tulcenii din buzunare, dacă vor dori să aibă pe masă preparatele tradiţionale din carne de miel”, ne-a declarat Rodica Pascale, director Agropieţe S.A. Tulcea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.