Primăria municipiului Tulcea supune, începând de astăzi, dezbaterii publice, un nou Regulament de organizare şi funcţionare a sistemului de parcări publice cu plată şi de reşedinţă. Măsura vine după ce luna trecută în Consiliul Local a fost votată suspendarea regulamentului adoptat la finele anului trecut, regulament care a fost atacat în contencios-administrativ de Prefectură.

Potrivit viceprimarului George Şinghi, noul document care va fi publicat astăzi a suferit doar modificări de formă şi va fi trimis şi Prefecturii Tulcea.

„Regulamentul privind parcările va fi pus în dezbatere publică miercuri, urmând să fie votat în Consiliul Local la sfârşitul lunii mai. Regulamentul nu a fost modificat ca şi substanţă, ci ca formă, reaşezare. Tarifele şi modul de alocare sunt aceleaşi. Sunt aduse mici clarificări. Regulamentul va fi trimis şi către Prefectură, deşi dezbaterea publică înseamnă că oricine îl poate accesa”, ne-a declarat, ieri, viceprimarul George Şinghi.

Procedura de atribuire a celor aproximativ 7.500 de locuri de parcare rezidenţiale din municipiu va începe cel mai devreme în luna mai, în cartierele Dallas, zona ANL, strada Podgoriilor şi cartierul E3. În municipiu există circa 7.500 de locuri de parcare rezidenţiale, 2.100 de locuri de parcare publice şi în jur de 35.000 de autoturisme cu ITP valabil.

Primăria Tulcea cumpără 15 parcometre de generaţie nouă

Administraţia locală cumpără 15 parcometre pentru plata taxelor de parcare, care le vor înlocui pe cele existente în zona centrală. Investiţia se ridică la 606.805,04 lei fără TVA.

„Un număr de 15 parcometre vor fi achiziţionate prin această licitaţie. Acestea le vor înlocui pe cele existente în zona centrală. Parcometrele existente vor fi relocate în alte zone mai puţin tranzitate. Cele care vor fi achiziţionate sunt de generaţie nouă, în sistem de monitorizare de la distanţă integrat şi se poate vedea în orice moment dacă sunt în funcţiune, câte tichete s-au emis, cât de plină este caseta cu bani şi alte statusuri ale aparatului. Caseta cu bancnote este mult mai mare faţă de cele existente, nu se umple atât de repede aşa cum se întâmpla la cele vechi şi nu mai erau funcţionale. Plata se va face numerar, iar cea cu cardul va fi disponibilă din aplicaţie. Aplicaţia este realizată, dar va fi disponibilă după reali-zarea regulamentului de parcare”, ne-a declarat, ieri, viceprimarul George Şinghi.

Procedura de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de furnizare produse având ca obiect „Parcometre stradale cu alimentare la reţea 220 V şi sistem back-office de management şi raportare” prin procedură simplificată a fost lansată ieri, ofertele putând fi depuse  până la data de 2 mai, ora 15:00.