Judeţul Tulcea se află în topul finanţărilor atrase prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), conform informaţiilor publicate de Ministerul Dezvoltării.

Potrivit Primăriei Tulcea, 95 la sută din valoarea totală a fondurilor europene alocate judeţului au fost atrase de municipiul Tulcea, iar restul de cinci la sută reprezintă valoarea obţinută de comuna Maliuc.

„Tulcea este unul din cele nouă judeţe fruntaşe, alături de Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Cluj, Galaţi, Maramureş şi Satu-Mare, care au reuşit să acceseze aproape în totalitate fondurile disponibile prin PNRR pentru reabilitarea clădirilor”, au transmis reprezentanţii instituţiei.

În cadrul componentei C5 – Valul renovării, municipiul Tulcea a obţinut finanţare europeană în valoare totală de 30.275.603 euro, exclusiv TVA, din care: 14.959.263 de euro pentru 21 de blocuri şi nouă staţii de încărcare; 15.326.340 de euro pentru 10 clădiri publice şi 19 staţii de încărcare.

Comuna Maliuc a obţinut 1.235.500 euro, pentru reabilitarea blocurilor.

Pentru renovarea energetică a clădirilor publice şi a clădirilor rezidenţiale multifamiliale, autorităţile publice locale mai pot depune cereri de finanţare până la data de 30 mai sau până la epuizarea bugetului rămas.