Sterică Fudulea, CNIPMMR: „Camera de Comerţ mai adaugă o taxă şi mai inventează un registru”

Toate firmele din România vor fi obligate, înainte de depunerea bilanţului la ANAF, să plătească o contribuţie pentru a fi incluse într-un catalog pentru promovarea companiilor româneşti, a afirmat, miercuri, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), într-o conferinţă de presă.

Sterică Fudulea, secretar general al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) consideră că noua propunere legislativă este total inadecvată şi nu susţine mediul de afaceri.

„Într-o perioadă în care firmele sunt la limita de supravieţuire, o taxă în plus nu este deloc necesară. O astfel de măsură demonstrează cât de democratică este gândirea celor de la Camera de Comerţ, în ceea ce înseamnă reprezentativitatea mediului de afaceri. În loc să se vină cu propuneri de îmbunătăţire a condiţiilor mediului de afaceri, de eficientizare, de debirocratizare, se mai adaugă o taxă şi mai inventăm un registru. Asta, în condiţiile în care toate firmele sunt înregistrate la Registrul Comerţului. Există deja o bază de date, pentru care plătim o taxă de înfiinţare, nu mai este nevoie de altă taxă. Acest registru reprezintă cel mai grav lucru din toată iniţiativa, care ar trebui să gestioneze ce?! Un site unde sunt toate firmele? Consider această măsură total inadecvată, total nedemocratică”, ne-a declarat Sterică Fudulea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.