Lucrările privind execuţia parcului pentru sporturi urbane, activităţi creative şi relaxare, Gravity Park pe amplasamentul de pe lacul Ciuperca vor fi scoase la licitaţie până pe data de 20 mai.

Consilierii locali au votat în şedinţa de la sfârşitul lunii aprilie un proiect de hotărâre prin care s-a aprobat noul proiect tehnic şi indicatorii tehnico-economici, valoarea totală a investiţiei crescând la 5.108.135,45 lei, faţă de 3.926.755,03 lei, cât era iniţial.

„Anul trecut s-a aprobat studiul de fezabilitate. Acum la proiectul tehnic proiectantul ne-a dat nişte modificări care au implicat actualizarea de sumă. Valoarea s-a mărit atât cu actualizarea preţurilor la materiale cât şi cu apariţia unui zid de sprijin care să ofere o protecţie suplimentară malului de pământ. Proiectul are toate avizele şi se află la semnat la primărie pentru autorizaţia de construire. După acest demers va fi scos la licitaţie pentru execuţie până pe data de 20 mai”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

Potrivit proiectului, din cauza diferenţei de nivel dintre zona amenajată a parcului care în urma propunerii este dreapta – are aceeaşi cotă şi zona din amonte, se impune realizarea unui zid de sprijin pe unele zone pentru a preveni alunecarea terenului şi pentru a opri scurgerea apelor de pe versant pe spaţiul amenajat al parcului.

„În zonă nu există alimentare cu apă şi atunci se renunţă la construirea grupurilor sanitare, acestea existând în apropiere prin alt proiect realizat de UAT Municipiul Tulcea”, se arată în proiect.

Zona de evenimente, cuprinzând scena şi spaţiul de expoziţii, va avea suprafaţa totală de 299,67 mp şi se vor amenaja zone de skate, pump track, de odihnă şi loc de joacă.

Pe viitor, în funcţie de preferinţele şi nivelul pe care îl vor dobândi skaterii şi bikerii tulceni, administraţia locală are în vedere completarea cu alte elemente şi extinderea acestor activităţi şi în alte zone ale oraşului.

În luna februarie a anului trecut, un grup de tineri pasionaţi de aceste sporturi s-au întâlnit cu primarul Ştefan Ilie, căruia i-au prezentat schiţe ale proiectului.