Lucrările de îmbunătăţire a sistemului de preluare a apelor pluviale vor demara de la mijlocul acestei săptămâni şi în zona sensului giratoriu de la Pelican, traficul de pe strada Isaccei urmând a fi deviat pe o porţiune de câţiva metri.
De asemenea, în circa două săptămâni vor fi finalizate lucrările din zona falezei Dunării.
„Cred că pe miercuri intrăm cu lucrările în zona sens giratoriu Gară-Pelican. În zona falezei am turnat radierul la cămin şi ne-am apucat să cuplăm vanele cu compensatori în bază şi de luni sau marţi cel târziu le vom monta în cămin. De luni începem să montăm vanele cu compensatori pe faleză şi cred că în două săptămâni ieşim din acea zonă. Se mai lucrează concomitent şi pe strada Nicolae Bălcescu din municipiu”, ne-a declarat şeful de şantier, Andrei Mateescu.
Constructorul nu a întâmpinat până acum probleme în teren în timpul desfăşurării lucrărilor.
„Pe teren până acum nu am întâmpinat probleme, doar că Dunărea e puţin în creştere şi trebuie să facem epuizmente. Nivelul Dunării este mai înalt faţă de radierul din căminul de pe faleză şi trebuie să scoatem apa ca să putem lucra”, a precizat şeful de şantier, Andrei Mateescu.
Contractul de finanţare a investiţiei în valoare de circa 5 milioane de euro, sumă suportată integral de la bugetul de stat, a fost semnat pe data de 10 noiembrie, în urma realizării proiectului centrul oraşului urmând să nu se mai inunde după fiecare ploaie.
Contractul de lucrări pentru obiectivul de investiţii „Îmbunătăţirea capacităţii de preluare a apelor meteorice din Municipiul Tulcea” are o valoare de 19.343.252,82 lei fără TVA. Durata de executare a lucrărilor este de 24 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
Executantul lucrărilor este firma SC Autoprima Serv SRL.
Reabilitarea sistemului de preluare a apelor pluviale din centrul oraşului este un proiect anunţat de foarte multă vreme de autoritatea locală care a alocat în anul 2017, din bugetul propriu, circa 3 milioane de lei pentru proiectarea sistemului de preluare a apelor pluviale.
Investiţia este necesară în contextul în care, de fiecare dată când se înregistrează precipitaţii abundente, centrul oraşului este inundat, iar autoturismele surprinse de ploaie sunt afectate.
Proiectul început în anul 2017 de Primăria municipiului a fost blocat până acum, din cauza unor diferende între autoritate şi societăţile care au câştigat licitaţiile pentru proiectarea şi execuţia lucrării.