Etapa I a Campionatului de Atletism Under18, desfăşurat la Bucureşti sâmbăta aceasta, i-a adus multiplului campion naţional Alin Mihai Şavlovschi de la Asociaţia Club Sportiv (ACS) Chilia Veche, antrenor Nicolae Sandu, calificarea la Campionatul European de Juniori, dar şi la FOTE.

Alin a participat la probele de 2.000 m cu obstacole şi 3.000 m, la ambele obţinând medalii de aur. Astfel, sportivul s-a calificat şi pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE).

„Am participat weekendul acesta la Campionatul Under18 la Atletism şi în ace-laşi timp, Campionatul Municipal al Bucureştiului, pentru Under 20, Under 18 şi Under 16. Ca şi rezultate, am reuşit să ne încadrăm în baremul pentru Campionatul European cu Alin, într-o manieră de excepţie. Din limita de 06.10.00 minute, sportivul nostru a alergat 06.01.55 minute, cu mult sub baremul stabilit pentru calificarea la campionat. În timp ce toată lumea a spus că este imposibil pentru un atlet aflat în primul an de juniorat să atingă acest nivel, Alin a demonstrat că poate şi mai mult de atât. Şi-a dorit foarte mult să se califice pentru campionatul european, iar timpul îi dă încrederea că ar putea obţine rezultate printre primele cinci locuri în clasament”, ne-a declarat Nicolae Sandu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.