La Murighiol, un hectar se vinde cu peste 100.000 de euro!

În primele patru luni ale anului, tulcenii au tranzacţionat 1.027,65 ha de terenuri agricole din extravilan. Preţurile aferente acestor terenuri oscilează în funcţie de poziţia terenului (la limita cu terenuri intravilane, în apropierea oraşelor), categoria de folosinţă a acestuia, precum şi de calitatea terenului. Astfel, la Murighiol, un hectar de teren ajunge să valoreze chiar şi 100.000 de euro.

„Preţul minim de vânzare la momentul de faţă porneşte de la 0,01 lei/mp şi poate ajunge până la 500,52 lei/mp. Cele mai mari valori ale preţului per mp se înregistrează la Murighiol, unde există un interes crescut pentru dezvoltare în scop agricol şi turistic”, ne-a declarat Maria Mahu, directorul Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului (DAJ) Tulcea.

Primarul comunei Murighiol spune că cei care cumpără  teren extravilan în zonă sunt interesaţi de agricultură.

„Persoanele care caută teren extravilan în zona Murighiol sunt interesate de agricultură. Murighiol este ca o peninsulă, apa ne înconjoară din toate părţile, iar cine are intenţia de a investi în agricultură poate iriga din toate unghiurile, cu titlu gratuit, şi poate miza pe o producţie care să scoată profit frumos, încă din primul an de cultură. Pe tipul acesta de teren extravilan arabil, puţin probabil să vină investitori din sectorul turistic”, ne-a declarat Filip Ivanov, primarul comunei Murighiol.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.