Liceele încearcă să-şi atragă elevi la Târgul de oferte educaţionale.

Sute de elevi din şcolile tulcene au luat cu asalt Târgul ofertelor educaţionale, organizat la Palatul Copiilor din municipiu, care a început luni, 23 mai.

Echipa de robotică River Wolves River Wolfes RO049 a Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, coordonatori Nicolae  Dobrescu şi Nicolae Aldea, este şi ea reprezentată la târgul educaţional. La standul din foaierul Palatului poate fi admirat robotul realizat de micii ingineri, cu care aceştia au care obţinut locul II şi premiul „Think Award”, la faza regională a competiţiei „First Tech Challenge” pentru activităţile organizate, creativitatea prin care s-au rezolvat probleme inginereşti, proiectarea şi ştiinţa din spatele robotului.

Unul dintre standurile care au atras ieri atenţia la târg a fost cel al elevilor de la Şcoala Profesională „Danubius”, unde curioşii au putut asista la demonstraţii de tehnici de manichiură, iar câteva eleve au fost coafate.

În deschiderea Târgului ofertelor educaţionale, ce a avut loc luni, primarul Ştefan Ilie a declarat că îşi doreşte ca Tulcea să aibă consorţiu preuniversitar, care ar putea fi realizat din fonduri europene accesate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Ne-am dori ca la Tulcea să facem un consorţiu preuniversitar, în care să intrăm în colaborare cu nişte hub-uri, astfel încât să obţinem finanţare pentru dezvoltarea sistemelor de campusuri şi de celelalte componente, care să atragă elevii de peste tot, să vină să înveţe la Tulcea, începând de la internate şi până la asigurarea transportului din toate colţurile judeţului sau în celelalte judeţe din regiune. Prin PNRR se vor finanţa în primă fază, zece asemenea consorţii la nivel naţional, ne dorim ca unul dintre ele să se întâmple la Tulcea. Poate reuşim să facem un proiect mai bun decât alţii, care să obţină finanţare şi astfel să vină la noi  o cât mai multă resursă umană şi noi să putem să le oferim elevilor condiţii cât mai bune pentru a rămâne şi a învăţa în Tulcea”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

Târgului de Oferte Educaţionale pentru elevii claselor a VIII-a se desfăşoară în perioada 24-27 mai 2022, în mai multe centre din municipiu şi judeţ.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.