Consiliul Judeţean Tulcea şi Prefectura Judeţului au început demersurile pentru asfaltarea unei porţiuni din Drumul Judeţean 229 N, amenajarea unei parcări şi realizarea unui traseu secundar pentru cele peste 100 de TIR-uri care aşteaptă zilnic la Isaccea să iasă din România spre Ucraina.

De mai multe zile, peste 100 de camioane aşteaptă, pe malul românesc al Dunării, să treacă fluviul cu bacul în Ucraina, autovehiculele fiind parcate atât în oraş, cât şi în apropierea lui. Situaţia este similară şi pe malul ucrainean al Dunării.

Zilele trecute, Primăria oraşului Isaccea a cerut ajutorul Consiliului Judeţean Tulcea pentru amenajarea unui drum secundar şi a unei parcări.

„Pentru drumul portului avem accesul din drumul naţional. Pentru traseul pe digul de protecţie a oraşului trebuie să trecem pe strada Câmpia Libertăţii, care este un drum judeţean. Consiliul Judeţean va rezolva problema modernizării, deoarece drumul a fost asfaltat, dar s-a deteriorat. Astăzi au fost pe teren, au  stabilit cantităţile, urmând cât de repede să se apuce de treabă din fondurile instituţiei pentru că este drum judeţean pe întreţinere. Cred că lucrările se pot executa repede deoarece este vorba de 3 kilometri, structura există şi doar se pune strat de asfalt şi nişte geotextilă”, ne-a declarat, ieri, primarul oraşului Isaccea, Anastase Moraru.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.