Primăria Tulcea alocă 1,4 milioane de lei pentru amenajarea traversării liniei CFR din zona străzii Dumitru Ivanov, consilierii locali aprobând în cadrul ultimei şedinţe încheierea contractului cu sucursala regională CF Constanţa privind tariful de racordare la sistemul rutier existent. Aceasta va fi modernizată prin înlocuirea actualului sistem de trecere la nivelul căii ferate cu dale elastice de cauciuc.

„Salut această iniţiativă şi în sfârşit realizare, pentru că lucrând în Vard o viaţă ştiu că s-a solicitat această amenajare de vreo 20 de ani şi nu am fost auziţi. Traficul este foarte mare şi cred că este un lucru apreciat de angajaţii Vard”, a spus consilierul local USR, Tatiana Haliţ.

Primarul Ştefan Ilie a menţionat faptul că s-au întâmpinat dificultăţi birocratice în cadrul proiectului de investiţii care urmează să fie realizat de CF Constanţa cu finanţare de la bugetul local. Investiţia are o valoare totală de 1.417.853,93 lei.

„Am întâmpinat dificultăţi birocratice în acest proiect, pentru că a trebuit să trecem de foarte multe avize şi acorduri atât la sucursala regională CF Constanţa, la instituţia care coordonează la nivel central şi la Ministerul Transporturilor. Am trecut prin zeci de comisii, procedura tehnică nu este deloc simplă,  pentru că acolo nu este o lucrare similară cu cea de pe strada Isaccei, ci una mult mai complexă care presupune inclusiv schimbarea şinelor de cale ferată, montarea lor la un nivel mai mic decât cel existent, până la punerea dalelor elastice. Face parte dintr-un proiect mai amplu de regenerare a întregii zone şi nu se putea să înceapă decât cu acest proiect. Lucrarea va fi făcută de către cei de la sucursala regională şi plătită de noi similar unui aviz tehnic de racordare”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

La acest moment, intersecţia dintre strada inginer Ivanov Dumitru şi calea ferată este realizată cu dale de beton şi prezintă un grad avansat de degradare.

„Sub acţiunea traficului intens şi a  factorilor climaterici suprafaţa pasajului, s-a degradat în timp, îngreunând circulaţia, crescând nivelul de zgomot şi noxe în perimetrul respectiv, sporind substanţial costurile de întreţinere în zona pasajului şi prezentând un risc ridicat de accidente în circulaţia rutieră”, se arată în proiect.

Deci, Primăria are banii, acum rămâne ca şi sucursala regională CF Constanţa să contracteze serviciile de execuţie a lucrării.