Tulceanul Marius Florin Şpac este unul dintre cei mai apreciaţi sportivi de full contact de la noi din ţară. La doar 25 de ani, sportivul din Chilia Veche are în raftul cu premii peste 60 de medalii şi cupe, obţinute în ultimii cinci ani, pe podiumurile naţionale, europene şi internaţionale, organizate de federaţiile de profil.

Întrebat despre drumul pe care l-a parcurs până a ajuns să se dedice acest tip de lupte, Marius a avut multe de povestit.

„Primul sport pe care l-am practicat a fost atletismul. Eram elev în clasa a VIII-a la Chilia Veche şi m-am înscris la Asociaţia Club Sportiv (ACS) Chilia Veche, antrenor Nicolae Sandu. Ulterior, în clasa a IX-a am intrat la Liceul Teoretic <<Ion Creangă>> Tulcea, la filiera sportivă, şi am început să particip la competiţii de atletism, unde nu am avut rezultate foarte bune. Între timp, am renunţat la sport şi m-am mutat la un alt liceu, pentru că îmi trecuse prin cap să mă specializez ca şi electrician, meserie pe care o găseam atunci interesantă şi bănoasă, unde m-am împrietenit cu un coleg care făcea box şi m-a încântat ideea. Astfel, am găsit un antrenor care mergea la competiţiile de kempo şi kickboxing de amatori şi l-am urmat o perioadă. Într-un final, am înţeles că nici meseria de electrician nu mă reprezintă şi am decis că sportul este o prioritate pentru mine. În clasa a XII-a l-am cunoscut pe antrenorul Emanuel Dimănescu, care activa la Clubul Nippon Budo Sport, alături de sensei Nicolaie Pănuţă. Antrenorul Dimănescu este cel care mi-a pus bazele stilurilor de luptă şi m-a sprijinit extraordinar de mult în primii paşi ca luptător profesionist, cu dânsul am participat la mai bine de zece competiţii de kickboxing de amatori, toate câştigate şi doar una cu scor egal, dacă îmi amintesc bine”, ne-a declarat Marius Şpac.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.