Mai multe persoane fără discernământ, bătrâni cu probleme de sănătate şi fără adăpost din judeţul Tulcea au fost racolaţi de o reţea criminală care acţiona pe teritoriul întregii ţări pentru a fi duşi la cerşit în ţări din Occident, cu precădere în Norvegia şi Suedia.

Infractorii îşi racolau victimele cu promisiunea că vor fi îngrijiţi. Bătrânii erau transportaţi în municipiul Tulcea, unde erau cazaţi şi primeau alimente, în schimbul predării veniturilor obţinute din cerşetorie. Ofiţerii de la Crimă Organizată au în lucru un dosar pentru trafic de persoane.

„Pe raza judeţului, fenomenul a început să ia amploare la începutul anului. Am colaborat cu lucrătorii de la Crimă  Organizată şi cei de la Ordine şi Siguranţă Publică care i-au monitorizat şi am reuşit să identificăm nişte persoane din municipiu care aduceau oameni ai străzii şi îi cazau în zona Taberei. Cumva aveau grijă de ei, dar contra cost, deoarece încasau banii din cerşit. Sunt persoane fără adăpost care primeau inclusiv pensii care probabil se gândeau că îşi vor rotunji veniturile. De regulă, ideea era să fie duşi în afara ţării unde câştigau mai mulţi bani decât aici, în ţări precum Suedia, Norvegia. Au fost întocmite dosare penale pentru două dintre persoanele care îi exploatau. Dosarul a fost preluat de cei de la Crimă Organizată, fiind cercetaţi pentru trafic de persoane”, ne-a declarat şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului