În circa două luni de zile, comunele din judeţ, membre în Asociaţia Comunelor din România (ACoR) – filiala Tulcea, vor avea la dispoziţie un serviciu pentru gestionarea câinilor fără stăpân. În această perioadă, primăriile din judeţ sunt în curs de aprobare a unor proiecte de hotărâri prin care vor adera la acest serviciu.

„Suntem în procedura de scriere a caietului de sarcini. În cadrul asociaţiei se vor îndeplini toate condiţiile cerute de lege, inclusiv partea de adăpost care se va externaliza către un concesionar. Am aprobat înfiinţarea unui serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân  la nivel de Asociaţia Comunelor din România (ACoR) – filiala Tulcea. Am transmis acest lucru către toate primăriile deoarece trebuie să dea hotărâri de consiliu local pentru a intra în asociaţie şi apoi devine funcţional. Din discuţiile pe care le-am purtat cu primarii, cred că în maxim 60 de zile vom primi hotărârile cam de la toate primăriile şi vom deveni operaţionali. Sperăm să fie un exemplu de bune practici din toate punctele de vedere”, ne-a declarat Eugen Ion, preşedintele ACoR Tulcea.

Printre primele primării care au aprobat deja un astfel de proiect este cea a comunei Frecăţei.

„Noi am dat hotărâre de consiliu local pentru aderarea la serviciul gestionare a câinilor fără stăpân, miercuri, în cadrul unei şedinţe”, a precizat primarul comunei Frecăţei, Marian Naiman.

Şi Primăria Mihail Kogălniceanu va da o astfel de hotărâre.

„Vom da o hotărâre în prima şedinţă de consiliu local, iar comuna Mihail Kogălniceanu se află şi ea la baza acestei iniţiative. Ar fi bine să vină lângă noi şi primăriile de oraş. Fiind mai mulţi putem negocia altfel cu o firmă preluarea câinilor fără stăpân, deoarece costurile sunt mari. În prezent, preluarea de către o firmă a unui câine fără stăpân ajunge la 1.000 de lei plus TVA, ceea ce ne împovărează bugetele”, a spus primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Alexe Anastase.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.