* Măsura e valabilă două săptămâni

Aprovizionarea teraselor de pe strada Isaccei se făcea la limita legii, de-al lungul timpului mulţi şoferi încasând amenzi pentru oprire neregulamentară. Agenţii economici au solicitat de-a lungul anilor autorităţilor soluţii pentru ca activitatea de aprovizionare să nu mai genereze sancţiuni.

Problema a fost semnalată şi în cadrul întâlnirii, desfăşurată sub egida Instituţiei Prefectului, între reprezentanţii Autorităţii Naţionale Pentru Protecţia Consumatorului, Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Constanţa, instituţiile locale cu atribuţii de control şi reprezentanţii HoReCA.

Prefectul judeţului Dan Munteanu a fost cel care a tras concluziile întâlnirii, stabilind de comun acord cu cei prezenţi o nouă rundă de discuţii pe data de 23 iunie.

„De mâine demarăm un proiect pilot. Timp de două săptămâni, între orele 9.00-11.00 şi 13.00-15.00, se va putea face aprovizionare, program agreat de majoritatea participanţilor. Pe data de 23 iunie ne vom reîntâlni, iar dacă programul este funcţional autorităţile locale îl vor contura într-un regulament. Ne dorim cu toţii ca lucrurile să funcţioneze şi consider că toate autorităţile prezente la această întâlnire vor face tot ce este necesar pentru rezolvarea acestei probleme. Niciodată nu s-au întâmplat lucrurile mai repede decât acum, nu ne-am întâlnit niciodată în această formulă”, a declarat prefectul Dan Munteanu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.