Zeci de elevi tulceni care s-au implicat în activităţi de voluntariat la punctul de trecere al frontierei Isaccea-Orlovka au fost premiaţi ieri cu diplome de Consiliul Judeţean al Elevilor Tulcea, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Copiilor din municipiu.

Pe scena Palatului Copiilor au primit ieri diplome: Mihai – Răzvan Vavilov, Matheas Danio Colţea,  Cristian Dănilă Căluţu, Ionela Balcă, Marcel Argăseală, Izabela-Maria Ştefana, Maria – Rebeca Paragină, Alexandra – Maria Cepoi, Ana – Elena Sultan, Gabriela Paraschiva, Andreea – Raluca Sava, Raluca – Alexandra Sava, Diana Nicoleta Drăgan, Dragoş – Daniel Comanici, Bogdan – Vlăduţ Iordan, Radu Sebastian Asan, Teodora – Daniela Pruteanu, Irina Idrez, Andrei – Cristian Banu, Anisia – Gabriela Rusu, Alexandru – Ştefan Carp, Florina Feraru.

Anisia Gabriela Rusu, preşedinta Consiliului Judeţean al Elevilor, a explicat că voluntarii  s-au ocupat cu manipularea mărfii, încărcarea şi descărcarea TIR-urilor, gestionarea tarabelor cu produse pentru refugiaţi, au făcut curăţenie în corturi, dar au făcut şi donaţii din banii de buzunar.

„Am pornit această iniţiativă pentru că am văzut prin ce se trece la vamă, iar autorităţile au avut o mare greutate. Multe organizaţii au demarat astfel de iniţiative şi am decis să începem şi noi, din partea elevilor, pentru că suntem tineri, avem mai multă vlagă şi spor. La început am înfiinţat un grup de voluntari care a strâns peste 100 de persoane, dintre care mai mult de jumătate s-au implicat. Pe cei care au avut acţiuni şi s-au implicat cel mai mult i-am invitat astăzi pentru oferirea de diplome din partea noastră. Situaţia cu războiul şi tot ceea ce se întâmplă la vamă nu s-a încheiat, dar, fiind la final de an şcolar, am zis să premiem elevii. În cazul în care vor mai fi solicitări de la vamă, vom reveni. Activităţile s-au desfăşurat permanent, iar cei care s-au implicat în timpul săptămânii au primit adeverinţe. În funcţie de programul şcolar, noi am fost disponibili şi am evitat pe cât posibil să plecăm în timpul orelor de curs. Noi am făcut o strângere de fonduri din buzunarul personal şi din ajutoare. Am donat circa 800 de lei pentru produse farmaceutice”, ne-a declarat preşedinta Anisia Gabriela Rusu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.