Lucrările privind realizarea a 68 de noi locuri de parcare pe strada Meduzei din cartierul E3, în locul celor  47 de garaje desfiinţate, se apropie de final, a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, primarul Ştefan Ilie.

Investiţia cuprinde şi două locuri de parcare care vor fi destinate persoanelor cu dizabilităţi.

„Am demolat până acum garaje din trei zone ale municipiului, iar în două dintre ele au fost lucrări conexe. Acesta este proiectul cel mai complex. Nu am mai trecut la demolarea unor garaje până când nu avem şi autorizarea proiectului, ca să fim cât mai operativi, pentru că foarte mulţi ne-au pus piedici”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Suprafaţa totală afectată de lucrări este de 2.300 mp.

„Locurile de parcare dispuse perpendicular şi oblic vor avea dimensiunile 2,50X5 metri, iar cele longitudinale de 3,00X6 metri. Lăţimea trotuarelor este de 1,20 metri. Pentru aleea de acces şi zona de parcare, sistemul constructiv este compus din 10 centimetri strat de piatra spartă, 20 centimetri de fundaţie inferioară, 20 centimetri de fundaţie superioară, ambele din piatră şi patru centimetri de beton asfaltic”, prevede proiectul.

Strada Meduzei se repară cu fundaţie din piatra existentă şi cu patru centimetri strat de beton asfaltic. Trotuarele pentru circulaţia pietonală au 15 cm de piatra spartă, cinci centimetri de nisip şi şase centimetri de dale prefabricate.

„Având în vedere diferenţa de nivel dintre cota trotuarului de gardă a Blocului nr.18 şi cea a străzii Meduzei, s-au realizat ziduri de sprijin, în grosime de 40 cm, cu fundaţie continuă din beton. Mulţumesc locuitorilor care au cooperat pentru realizarea acestei importante lucrări şi au tolerat disconfortul creat”, a transmis primarul Ştefan Ilie.