Tulcenii au început să îşi facă analizele şi controalele medicale amânate în cei doi ani de criză sanitară şi, din această cauză, listele de aşteptare pentru un CT sau un RMN se întind deja pe trei luni în sistemul privat, dar cu decontare de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Conform informaţiilor publicate pe site-ul CASAN.RO, marţi, 14 iunie a.c., în judeţul Tulcea erau 1.638 de programări pentru analize de laborator şi alte 482 de programări pentru imagistică, la cele opt laboratoare şi trei centre de radiologie şi imagistică, cu care CJAS Tulcea are contract. Cel mai mult, tulcenii au de aşteptat pentru a putea face analize de imagistică, deoarece aici timpul de programare poate varia de la o săptămână la trei luni.

„Fiind şi mai puţine centre de imagistică decât laboratoare, este cumva normal să existe un timp de aşteptare mai îndelungat pentru pacienţii care au nevoie de aceste servicii medicale, ţinând cont şi de faptul că biletul de trimitere este valabil 90 de zile”, ne-a declarat Eugenia Vasile, directorul CAS Tulcea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.