Preşedintele Municipalei PSD Tulcea, Andaluzia Luca, spune că va fi alături de organizaţie, indiferent de funcţie, după ce liderul partidului la nivel naţional, Marcel Ciolacu, a vorbit recent despre posibilitatea organizării de alegeri interne, de jos în sus, în acest an.

Acesta declara în luna mai că va urma o şedinţă a conducerii partidului pentru declanşarea alegerilor interne în PSD, lucru care încă nu s-a întâmplat.

Andaluzia Luca, al cărei mandat la şefia Organizaţiei Municipale PSD ajunge la termen în anul 2024, subliniază că va fi alături de organizaţie, indiferent de funcţie.

„Au fost discuţii legate de organizarea de conferinţe judeţene şi locale, doar acolo unde s-a depăşit termenul. La nivel de judeţ nu s-a luat o decizie în acest sens, iar termenul este în anul 2024. A existat o reconfirmare a preşedinţilor şi a birourilor organizaţiilor municipale şi judeţene la conferinţele din 2020. Dacă Biroul Naţional va decide că peste tot vor avea loc alegeri, vom face şi noi la Tulcea. În ceea ce priveşte candidatura, aceasta este o decizie care se ia cu susţinerea organizaţiei. Dacă se vor organiza alegeri şi voi avea susţinere, voi candida şi voi fi alături de organizaţie, indiferent de funcţie”, ne-a declarat Andaluzia Luca.

Marcel Ciolacu declara luna trecută că în maxim o lună de zile se va organiza un Consiliu Politic Naţional pentru declanşarea alegerilor interne în PSD, de jos în sus, în toate unităţile administrativ teritorial şi  în toate localităţile din judeţele în care autorităţile locale, primăriile de municipiu şi consiliile judeţene au fost câştigate de PSD, urmând să existe un program şi pentru restul judeţelor.