Transportul public de călători din municipiul Tulcea se va îmbogăţi cu 10 autobuze electrice noi, după ce ieri primarul Ştefan Ilie a semnat contractul pentru achiziţia vehiculelor dar şi a 10 staţii de încărcare lentă şi trei staţii de încărcare rapidă cu SC BMC Truck&Bus SA.

Achiziţia face parte din proiectul ,,Achiziţia de mijloace de transport public – autobuze electrice 10 m, Tulcea”, desfăşurat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), în calitate de lider de proiect.

Valoarea contractului este de 23.443.000 lei, cu TVA, iar licitaţia pentru achiziţia autobuzelor a fost atribuţia MDLPA, alături de Tulcea fiind beneficiare alte trei oraşe: Iaşi, Târgu Mureş, Piatra Neamţ.

„Astăzi am semnat contractul pentru achiziţia a 10 autobuze electrice, 10 staţii de încărcare lentă şi trei staţii de încărcare rapidă cu SC BMC Truck&Bus SA. Furnizorul se obligă să livreze autobuzele electrice în termen de maxim 19 luni de la data transmiterii ordinului de începere a contractului. Staţiile de încărcare rapidă şi lentă vor fi livrate anterior”, a anunţat  ieri primarul Ştefan Ilie.

Livrarea produselor achiziţionate se va face în două etape principale. Prima etapă presupune livrarea şi instalarea staţiilor de încărcare pe amplasamentele deja pregătite şi care trebuie să fie livrate şi instalate cu cel puţin o lună înainte de livrarea autobuzelor electrice.

A doua etapă presupune livrarea autobuzelor electrice, care se desfăşoară pe o perioadă de 19 luni de la data transmiterii ordinului de începere, cu o frecvenţă de maxim 4 autobuze pe lună.

Potrivit edilului, iniţial va fi furnizat un vehicul pentru probe/acceptare, urmând apoi ca livrările în bloc să continue. Durata contractului este de 24 de luni de la semnarea acestuia.

Primăria Tulcea mai are în derulare un proiect privind achiziţionarea a 20 de autobuze electrice.