Dacă tulcenii şi-ar dori să îşi părăsesc vara apartamentele  şi să se mute cu rulota sau cortul în mijlocul naturii nu ar avea unde pe teritoriul judeţului.

Pe teritoriul administrat de Direcţia Silvică Tulcea nu există campinguri autorizate, deoarece nicio primărie din judeţ nu a solicitat acest lucru, ca atare acestea devin locuri „neoficiale” de campat.

„Pentru amenajarea locurilor de campare există o hotărâre de Guvern care spune procedura, iar până acum nu am primit solicitări de înfiinţare a unor locuri de campare în fondul forestier administrat de Direcţia Silvică Tulcea. Există posibilitatea legală a înfiinţării unor campinguri pe Legea picnicului, dar, conform legislaţiei respective, iniţiativa ar fi trebuit să vină din partea consiliilor locale. Organizarea ar fi trebuit să intre în competenţa lor, noi urmând să le punem la dispoziţie terenul şi să urmărim ca prin activitatea desfăşurată să nu se aducă prejudicii fondului forestier. Nu am primit astfel de solicitări”, ne-a declarat Anton Daniel Suciu, reprezentantul Compartimentului Pază şi Protecţia Pădurii.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.