Zeci de persoane din alte judeţe au venit anul trecut la Tulcea pentru a susţine examenul auto, fapt care a suprasolicitat activitatea examinatorilor, iar pentru a regla situaţia, reprezentanţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Tulcea au emis o reglementare. Mai exact, începând din acest an, cei care vor să susţină examenele auto în judeţul Tulcea pot să o facă doar după şase luni de la stabilirea reşedinţei aici.

Numărul mare de candidaţi veniţi la Tulcea s-a datorat faptului că, în contextul pandemiei, în multe judeţe din ţară, oamenii aşteptau luni de zile pentru a putea da examenul pentru carnetul de şofer, la noi fiind unul din cel mai redus timp de aşteptare.

„Anul trecut am avut mulţi candidaţi veniţi din judeţele Moldovei să susţină examenele la noi. Începând cu acest an, am făcut o procedură la nivelul instituţiei în aşa fel încât persoanele care stabilesc reşedinţa pe raza judeţului Tulcea să poată veni la examen după şase luni de la stabilirea reşedinţei. Era o migrare de persoane care începeau şcoala în Tulcea sau în alte judeţe, terminau în luna noiembrie, în decembrie făceau reşedinţa, iar în ianuarie susţineau examenul. După impunerea acestei reguli am terminat cu situaţiile de acest gen”, ne-a declarat Tiberiu Nan, şeful SPCRPCIV Tulcea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.