Transportul de pasageri şi mărfuri în Delta Dunării, asigurat de societatea Navrom SA, va fi suspendat începând de luni din cauza lipsei de resurse financiare, a anunţat ieri în cadrul unei conferinţe de presă directorul Nicolae Chichi. Astfel, atât navele pasager cât şi cele semirapide vor rămâne la cheu.

Situaţia a fost transmisă Ministerului Transportului, cel care nu a mai furnizat subvenţia pentru desfăşurarea activităţii de mai bine de două luni, însă fără răspuns, spun reprezentanţii Navrom Delta.

La conferinţă a mai participat preşedintele Consiliului de Administraţie al Navrom Delta SA, Victor Iancu, inginerul şef al Navrom, Tudorel Ivana şi şeful flotei Navrom, Robert Costache.

„În data de 16 iunie am notificat Ministerul Transporturilor că începând cu data de 26 iunie din punct de vedere tehnic noi nu mai putem opera cu navele noastre din lipsă de carburant. Nu am primit niciun răspuns până acum. Până astăzi noi ne-am îndeplinit toate obligaţiile pe care le avem în baza contractului încheiat legat de asigurarea mobilităţii persoanelor în Delta Dunării. Am apelat la toate sursele noastre, am avut împrumuturi, credite atrase, linii de credit, pe care le-am epuizat de două luni. S-au terminat carburanţii, iar furnizorul nu ne mai poate oferi decât după ce achităm facturile restante. Duminică este ultima zi, respectiv venim de la Sulina, Sf. Gheorghe şi Periprava şi vom rămâne la Tulcea. Rămânem doar cu un stoc de siguranţă în rezervoarele navelor. Restanţa pe care o are ministerul este de 4.630.000 de lei, fonduri ce au fost acoperite de Navrom din surse proprii şi credite”, a declarat directorul Navrom Delta, Nicolae Chichi.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.