În luna septembrie ar trebui să înceapă reabilitarea străzilor Isaccei, Babadag, Mahmudiei şi Eternităţii, dacă antreprenorul care a semnat contractul cu Primăria Tulcea respectă termenele prevăzute în proiect.

Primăria Tulcea a semnat miercurea trecută contractul cu compania SSAB-AG, din Bacău, prin care se vor reabilita patru străzi din municipiu, se vor înfiinţa 29 de staţii de autobuz şi se va construi o parcare de transfer de tip park & ride cu staţii de încărcare electrică pentru autobuze şi autovehicule electrice, a anunţat primarul Ştefan Ilie pe pagina sa de socializare.

Prin contractul care are o valoare totală de peste 41 de milioane de lei vor fi reabilitate străzile Isaccei, Babadag, Mahmudiei şi Eternităţii, se vor înfiinţa 29 de staţii pentru călători şi va fi construită o parcare.

Proiectul prevede 2 luni pentru elaborarea documentaţiei tehnice şi 12 luni pentru execuţia lucrărilor.

„I-am informat pe reprezentanţii companiei S.A.A.B-A.G., câştigătoarea licitaţiei, cu privire la importanţa acestor lucrări pentru locuitori, solicitându-le maximă seriozitate în ceea ce priveşte calitatea şi termenul de execuţie. Alături de colegii mei, i-am asigurat de disponibilitatea instituţiei de a coopera astfel încât lucrările să decurgă fluent. Am fost încredinţaţi de standardele ridicate pe care ei le vizează în execuţia tuturor lucrărilor, iar faptul că au îndeplinit cu succes numeroase contracte cu mari companii internaţionale ne inspiră încredere”, a precizat primarul Ştefan Ilie.

Contractul de achiziţie publică pentru servicii de proiectare tehnică, asistenţă tehnică din partea proiectantului pe perioada execuţiei lucrărilor şi execuţia lucrărilor încheiat între Municipiul Tulcea şi S.C. SSAB – AG S.A. are valoarea de 41.033.210,00 lei la care se adaugă TVA.

În cadrul acestui contract se vor realiza 29 de staţii de călători pe următoarele străzi: Eternităţii, Navaliştilor, Spitalului, Barajului, Elizeului, Sublocotenent Corneliu Gavrilov, Babadag, 1848, Mica, Isaccei, Iuliu Maniu, Păcii, din care 19 staţii se reabilitează, iar 10 sunt nou construite.

Contractul se desfăşoară în cadrul proiectului „Modernizarea parcului auto de transport călători din Municipiul Tulcea prin achiziţionarea de vehicule nepoluante pentru transportul public”, în valoare totală de 98.217.383,15 lei, din care 2%, respectiv 1.696.370,72 lei este contribuţia Primăriei Tulcea.

Edilul a reamintit şi faptul că mai multe străzi din municipiu sunt incluse în programe de reabilitare, acestea aflându-se în diverse etape ce preced execuţia efectivă a lucrărilor şi a postat harta cu întreaga reţea de străzi care vor intra în reabilitare.

„Ne dorim lucrări trainice, de aceea, repet – lucrările de asfaltare nu pot fi premergătoare celorlalte lucrări ce ţin de infrastructura subterană, fie că este vorba de reţele de apă, canalizare, ape pluviale, canalizaţie etc. Aceste lucrări subterane sunt foarte complicate, nu avem o hartă a infrastructurii subterane, iar orice săpătură pe străzile oraşului poate scoate la iveală surprize neplăcute”, a mai spus primarul Ştefan Ilie.