Veşti proaste pentru şoferii din Tulcea. Radarele fixe ar putea reveni pe drumurile publice, dacă propunerea deputatului PNL Alexandru Muraru va deveni lege. Dacă vor redeveni legale, astfel de radare ar putea fi montate şi în municipiul Tulcea. Strada Barajului este una dintre zonele unde comisar de poliţie Marian Ilie, şeful Biroului Rutier din cadrul Politiei Municipiului Tulcea, spune că s-ar impune un radar fix.

„În municipiu ar fi necesare, dar nu ştiu dacă există zone pe care să le putem acoperi cu radare fixe. Ele sunt necesare mai mult pe zona de drumuri naţionale şi europene. În interiorul oraşului, nu cred că avem locuri unde să le montăm pentru că se circulă foarte aglomerat. În condiţiile în care oraşul s-ar mări, se vor putea monta pe strada Barajului. Aş prefera să am un radar fix pe strada Barajului. Radarele fixe sunt camere video dotate cu aparatură de înregistrare a vitezei care trebuie legate într-un centru de dispecerat. Nu este foarte simplu”, ne-a declarat comisar Marian Ilie, şeful Biroului Rutier.

Potrivit sursei citate, principala cauză de producere a accidentelor la nivel de municipiu o reprezintă traversarea neregulamentară a pietonilor şi bicicliştii.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.