Două creşe cu o capacitate totală de circa 170 de locuri vor fi construite în municipiul Tulcea, două proiecte de hotărâre în acest sens fiind aprobate marţi în unanimitate de consilierii locali, în cadrul unei şedinţe extraordinare.

Cele două proiecte vor fi depuse spre evaluare în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a informat primarul Ştefan Ilie.

O creşă tip va fi construită în cartierul E3 pe strada Spitalului, conform ghidului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, având o capacitate de maximum 70 de locuri. Cea de a doua creşă de tip mare va fi realizată în cartierul Lotizare, străzile Coziei şi Balizei, având o capacitate de maximum 100 de locuri.

„Mulţumesc consilierilor locali pentru implicarea fermă şi urez succes colegilor implicaţi în atragerea fondurilor europene, care sunt resursele cele mai importante pentru schimbarea în bine a comunităţii!”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

 A început reabilitarea locurilor de joacă

Edilul a mai anunţat faptul că au început lucrările de modernizare şi reabilitare a spaţiilor de joacă din municipiu, primul fiind cel de pe strada Alunişului, zona Marinarul.

„Au început lucrările de modernizare şi reabilitare a spaţiilor de joacă, care vor înlocui iarba, pietrişul sau pământul, cu dale de cauciuc, aparatele vechi, cu altele moderne, iar gardurile mici sau ruginite, cu sisteme care să ofere un plus de siguranţă copiilor şi însoţitorilor lor. Locul de joacă de pe Str. Alunişului – Marinarul, este primul în care au început lucrările”, a precizat primarul Ştefan Ilie.

Următoarele locuri de joacă care vor fi reabilitate sunt cele de pe strada Alunişului – Centrul de transfuzii, cartier Lotizare – parc Veolia, cartier E3 – Aleea Cristina, cartier C5 – Peco Babadag, strada  I.L. Caragiale – Cireşari, strada Navaliştilor, strada Viticulturii – ANL, Complex Neptun, strada Eternităţii Bl. E2, strada Grădinarilor, cartier E3 – Fedra, cartier E3 – Aleea Cicoarei, strada Progresului – Casa Armatei şi Rosmarin.

Alte patru locuri de joacă au fost reamenajate de către Primăria municipiului, în zonele Pelican, Penny C 5, Telena (str. Babadag) şi Şcoala Nr. 5, iar pentru copii cu dizabilităţi s-au montat aparate în Parcul Personalităţilor, în Orăşelul Copiilor, precum şi în alte locuri care sunt stabilite în urma discuţiilor cu asociaţiile şi persoanele fizice interesate.