Cursele regulate subvenţionate între Tulcea şi localităţile din Delta Dunării asigurate de Navrom rămân suspendate, după ce societatea şi-a suspendat activitatea pentru că nu mai poate să plătească combustibilul, iar Ministerul Transporturilor nu i-ar fi dat banii pentru subvenţionarea călătoriilor. Oficialii de la Bucureşti neagă, însă, această acuzaţie.

Discuţii între reprezentanţii Navrom şi cei ai Ministerului transporturilor au avut loc marţi, însă, fără niciun rezultat.

„Nu am ajuns la un acord nici după discuţiile cu ministerul. Am mai trimis astăzi o situaţie corectată şi aşteptăm un răspuns. Navele sunt în continuare la mal şi se încearcă deblocarea situaţiei. Avem doar promisiuni”, a precizat directorul Navrom Tulcea, Nicolae Chichi.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Alin Şerbănescu, spune că discuţiile vor continua până se va găsi o soluţie.

„Până nu se ajunge la o concluzie, întâlnirile nu se opresc, deoarece trebuie găsită o soluţie. Din câte înţeleg, problema ar fi la Navrom, care nu a furnizat actele aşa cum ar trebui şi are nişte documente de la plată care nu pot fi acceptate, care exced contractului. Sunt aspecte care vor putea fi lămurite şi ne dorim cât mai repede”, ne-a declarat Alin Şerbănescu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.