Peste 450 de angajaţi ai Alum Tulcea, din cei 710, vor fi disponibilizaţi începând cu data de 1 august, potrivit unei decizii a Consiliului de Administraţie al Alum SA, din cauza costurilor mari de producţie generate de preţurile crescute la energie electrică şi gaze naturale.

Hotărârea va fi supusă aprobării astăzi, începând cu ora 11.00, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor înscrişi în Registrul Acţionarilor Societăţii.

„Din 710 persoane angajate mai rămân 259. Dintre aceştia, 85 au contracte pe perioadă determinată şi 45 pensionari reangajaţi. Vor pleca cu salarii compensatorii, conform contractului. Rămân deschise doar secţiile pe cercetare. Avem un punct de lucru la o staţie de pompare şi purificare a apei, iar în fabrică sunt câteva instalaţii cumpărate pe fonduri europene pentru cercetare. Mâine avem o şedinţă de informare şi notificare a sindicatului, după care vor începe să decurgă cele 20 de zile de preaviz către salariaţi, urmând ca de la 1 august să plece”, ne-a declarat, ieri, liderul Sindicatului Alum Tulcea, Andrian Darie.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.