Numărul claselor în care elevii din diferite clase învaţă în aceeaşi sală a crescut îngrijorător în acest an şcolar, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).

Astfel, în anul şcolar 2022-2023, cei mai mulţi copii din satele Deltei Dunării de la nivelul ciclului primar sunt organizaţi în 16 clase în sistem simultan, mai exact 156 de elevi. De asemenea, spune inspectorul adjunct al ISJ Tulcea, Mioara Ranciu, la nivelul ciclului gimnazial, sunt organizate 12 de clase în sistem simultan în care învaţă 92 de elevi.

„Cei mai puţini copii învaţă în şcolile din Gorgova, respectiv doi elevi, Caraorman – trei elevi, Periprava – cinci  elevi şi Letea-16. Numărul elevilor a scăzut drastic. De exemplu, la Caraorman şi Periprava nu sunt elevi înscrişi nici la clasa pregătitoare, nici la clasa I.  Problema nu este lipsa de cadre didactice, ci faptul că nu mai sunt copii. Nu prea există condiţii pentru a asigura transportul elevilor la şcoala coordonatoare”, ne-a declarat Mioara Ranciu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA