Primăria Tulcea a scos la licitaţie lucrările privind execuţia parcului pentru sporturi urbane, activităţi creative şi relaxare, Gravity Park pe amplasamentul de pe lacul Ciuperca, ofertele putând fi depuse prin intermediul SICAP, până la data de 21 iulie, ora 15.00.

Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 2.372.899,02 lei, fără TVA.

„Pentru acest proiect s-a ţinut cont de cerinţele tinerilor tulceni, practicanţi ai sporturilor urbane de tip pump track pentru biciclete, skate park, graffiti, jocuri interactive”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Zona de evenimente, cuprinzând scena şi spaţiul de expoziţii, va avea suprafaţa totală de 299,67 mp şi se vor amenaja zone de skate, pump track, de odihnă şi loc de joacă.

Pe viitor, în funcţie de preferinţele şi nivelul pe care îl vor dobândi skaterii şi bikerii tulceni, administraţia locală are în vedere completarea cu alte elemente şi extinderea acestor activităţi şi în alte zone ale oraşului.

În luna februarie a anului trecut, un grup de tineri pasionaţi de aceste sporturi s-au întâlnit cu primarul Ştefan Ilie, căruia i-au prezentat schiţe ale proiectului.