Primăria Măcin va beneficia de peste 37 milioane de lei pentru proiectul de extindere funcţională şi dotare a ambulatoriului integrat al Spitalului Orăşenesc.

În acest sens, joi, la nivelul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) s-a semnat contractul de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 în valoare de 37.254.962,01 lei.

Potrivit primarului oraşului Măcin, Gheorghe Văcaru, în cadrul proiectului se va achiziţiona un RMN, iar cetăţenii nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze în alte judeţe pentru a beneficia de astfel de servicii.

„Se va realiza o clădire anexă la ambulatoriul vechi care va fi dotată cu un RMN de ultimă generaţie şi o spălătorie pentru spital. În prezent cetăţenii care vor să facă un RMN în oraşul Măcin se duc la Brăila, Galaţi sau Tulcea. Cei care vor să îl facă prin asigurare au o durată de aşteptare de circa 2-3 luni. Noi avem în dotare un computer tomograf şi era nevoie şi de un RMN”, ne-a declarat primarul Gheorghe Văcaru.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.