Prefectul Dan Munteanu: „În cazul în care creşterea numărului de cazuri va exista şi va fi cerere, se vor deschide centrele de vaccinare”

La fel ca la nivelul întregii ţări, şi în Tulcea, numărul infectărilor Covid-19 se află în creştere în ultima perioadă. Conform Direcţiei de Sănătate Publică, ieri la nivel de judeţ s-au raportat 19 cazuri noi.

Autorităţile judeţene spun că sunt pregătite în măsura în care va exista o creştere mare a numărului de cazuri. Potrivit prefectului judeţului Alexandru Dan Munteanu, precizează faptul că există 197 de paturi în planul de rezilienţă al Spitalului Judeţean, ce vor fi deblocate dacă situaţia o va impune.

„În ceea ce priveşte cazurile de Covid-19, Direcţia de Sănătate Publică Tulcea a comunicat 19 cazuri în data de 12 iulie. În măsura în care va exista o creştere mare de Covid, noi suntem pregătiţi. Centrul de evaluare Covid din cadrul Spitalului Judeţean Tulcea funcţionează în continuare. Sunt 197 de paturi în planul de rezilienţă, iar acestea vor fi deblocate în funcţie de ritmul de creştere a cazurilor, în măsura în care acesta va exista. De asemenea, la ATI există un număr de 11 paturi”, ne-a declarat prefectul Alexandru Dan Munteanu.

De asemenea, dacă numărul de infectări va creşte, se vor deschide centrele de vaccinare.

„În cazul în care creşterea numărului de cazuri va exista şi va fi cerere se vor deschide centrele de vaccinare, laboratorul de testare PCR din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, funcţionând inclusiv sâmbătă”, a spus prefectul Alexandru Dan Munteanu.

Prefectul recomandă cetăţenilor să fie precauţi şi să respecte măsurile minime de protecţie.

„Chiar dacă creşterea numărului de cazuri Covid-19 nu este una substanţială, populaţia trebuie să fie precaută şi să respecte măsurile minime de protecţie sanitară”, a transmis prefectul Alexandru Dan Munteanu.

La nivel naţional, în ultimele trei săptămâni, numărul cazurilor de infectare cu Covid a crescut de la 3.900 la aproape 15.000, iar în următoarea lună, numărul ar urma să fie şi mai mare, afirmă specialiştii.

„Această creştere va mai dura circa 4-5 săptămâni, până la jumătatea lunii august, după care probabil numărul de cazuri se va stabiliza şi o să vedem când începe să se reducă”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătăţii a reluat de marţi, 12 iulie, raportarea zilnică a cazurilor de COVID-19, după dublarea numărului de cazuri. În a doua jumătate a lunii august sunt aşteptate şi 10.000 de îmbolnăviri pe zi în România.