Demararea lucrărilor de eficientizare energetică a blocului TAVS de pe strada Potcovari a provocat discuţii în rândul unora dintre locatari. Aceştia şi-au exprimat temerea cu privire la costurile pe care vor trebui să le achite în timp şi au solicitat responsabilitate şi calitate pentru lucrări.

„Din anul 2019 s-a semnat faptul că sunt de acord cu lucrările, iar acum unii nu voiau să se mai facă, dar din moment ce s-a făcut comandă pentru ferestre, uşi… A fost o instigare de circa o oră şi jumătate, după care lucrurile au revenit la normal. Toată documentaţia este la mine şi le voi arăta că semnăturile. Astfel, că nu se mai pot da înapoi. Toţi vor să ştie preţul pe care îl vor plăti, dar acesta nu se poate preciza decât după finalizarea lucrării, aşa cum se întâmplă peste tot. Toate problemele ridicate au fost rezolvate împreună cu domnul primar şi echipa sa. Toată lumea a fost mulţumită şi a rămas să înceapă activitatea. Dacă mai sunt probleme, noi suntem la asociaţie şi le putem da explicaţii în măsura în care ţin de noi”, ne-a declarat Constantin Furdui, preşedintele asociaţiei blocului TAVS.

În acest context, primarul Ştefan Ilie s-a întâlnit miercuri cu locatarii blocului şi le-a dat asigurări că au luat cele mai bune decizii aplicând la acest proiect.

„Locatarii celor 28 de locuinţe de pe Potcovari nr. 1 au pus întrebări, şi-au exprimat temerile şi au solicitat responsabilitate şi calitate pentru lucrările care vor începe pentru eficientizarea energetică a blocului TAVS. Îi asigur pe ei şi pe toţi locuitorii blocurilor aflate în curs de reabilitare, că au luat cele mai bune decizii aplicând la aceste proiecte, că eu le voi sta în permanenţă la dispoziţie şi că voi semna situaţiile de lucrări doar când vor fi verificate şi rezolvate toate sesizările lor”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

Edilul a mai menţionat faptul că în perioada următoare vor intra în reabilitare peste 30 de blocuri.

„În perioada următoare, municipiul Tulcea va reabilita peste 30 de blocuri de pe străzile Isaccei, Babadag, Gării sau Victoriei şi are în pregătire alte imobile din diferite zone ale oraşului, în ordinea implicării locatarilor”, a menţionat Ştefan Ilie.

Primăria Tulcea beneficiază de peste 1,2 milioane de lei pentru proiectul de eficientizare energetică a blocului TAVS de pe strada Potcovari nr. 1. Anul trecut, la nivelul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) s-a semnat contractul de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 în valoare de 1.202.506,89 lei. Printre tipurile de lucrări care vor fi executate în cadrul acestor proiecte se află izolarea termică a pereţilor, reparaţii ale subsolului, ale instalaţiilor, conductelor, gurilor de scurgere, faţadelor, scărilor, tavanelor, rosturilor, acoperişului, înlocuiri ale liftului, glafurilor interioare şi exterioare, etc.