Extinderea şi modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea continuă, după ce Consiliul Judeţean a mai făcut nişte decontări către constructor, urmând ca în circa o săptămână să înceapă lucrările la corpul nou.

Declaraţia a fost făcută ieri de Nicu Mihai, director al Direcţiei de Investiţii, în cadrul unei şedinţe de îndată, la soli-citarea consilierului judeţean liberal Nicolae Chichi.

„A avut loc o discuţie cu constructorul, care a acceptat să continue lucrarea. La sugestia noastră, a acceptat să înceapă cu modernizarea şi extinderea centralei termice, ţinând cont că se apropie timpul rece şi vom avea nevoie. Urmează ca într-o săptămână să înceapă în forţă lucrările la corpul nou. Poate până la sfârşitul lui februarie vom finaliza. Piloţii au fost puşi în operă înainte de a întrerupe activitatea temporar. Ieri am fost pe şantier ca să văd situaţia şi se lucrează. Noi am mai avut ceva de decontat, au venit, am discutat şi la telefon cu domnul Erbaşu şi mi-a promis că într-o săptămână se organizează, deoarece au mai multe lucrări şi vor vedea de unde iau oameni că să lucreze peste tot. Şi la sala de sport se lucrează şi nu este nicio problemă”, a declarat Nicu Mihai.

Declaraţia cu privire la faptul că lucrările la investiţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea sunt în impas, constructorul întâmpinând probleme financiare şi de personal, a fost făcută luna trecută de preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, în cadrul şedinţei ordinare.

Tot în cadrul şedinţei de ieri a fost aprobat un proiect ce prevede acordarea unui drept de uz şi servitute către S.C. E-Distribuţie Dobrogea S.A. asupra unor terenuri în suprafaţă totală de 82,5 mp, aparţinând domeniului public al judeţului Tulcea, pentru amplasarea racordurilor de 20kV şi a unui punct de conexiune în anvelopa de beton unificată, necesar realizării proiectului de reabilitare a Spitalului.

Contractul pentru reabilitarea şi modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea a fost atribuit unei asocieri de firme, unicul ofertant interesat de obiectul achiziţiei, la valoarea de aproximativ 33 milioane euro. Astfel, pentru proiectarea, asistenţa tehnică şi execuţia lucrărilor la obiectivul „Reabilitare, modernizare şi extindere Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea”, Judeţul Tulcea, în calitate de autoritate contractantă, a finalizat licitaţia deschisă şi a declarat ofertantul câştigător.

Este vorba despre asocierea Construcţii Erbaşu SA (lider) şi Minimed Solutions SRL Bucureşti, contractul fiind semnat la data de 14 ianuarie 2021.

Tot Construcţii Erbaşu S.A. este liderul unei asocieri de firme care a câştigat licitaţia organizată de CJ Tulcea pentru proiectarea şi construirea noii săli polivalente din municipiu. Valoarea totală a investiţiei este de 25 milioane de euro.

Tot ieri, Viorica Ivanov a depus jurământul în funcţia de consilier judeţean  PNL, în locul liberalului Bogdan Vasilescu, care a renunţat luna trecută la mandatul de ales local pentru a ocupa funcţia de şef serviciu al Serviciului Dezvoltare Investiţii din cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei Tulcea.