Asociaţia Împreună pentru Chilia acuză că lucrările la DJ222N Tulcea-Chilia au început cu stângul. După ce Guvernul a alocat 26 de milioane de lei pentru reparaţia drumului Tudor Vladimirescu – Chilia Veche, autorităţile judeţene au atribuit lucrările de reparaţie, în valoare  de 21.658.493,27 lei, societăţii comerciale Mega Edil SRL, lucrările fiind demarate în urmă cu circa două săptămâni.

Vasile-Dan Dicu, preşedintele asociaţiei, spune că pe multe porţiuni din drum se poate observa că piatra folosită la reabilitare este în amestec cu pământ.

„Lucrările executate până acum sunt, în aparenţă, în regulă. În practică însă, în zona Podul Roşu, dar şi pe sectoare bune de drum dintre Ceatalchioi şi Pardina, se vede clar că s-a pus piatră amestecată cu mult pământ, nu e necesar să ai studii de specialitate ca să faci constatarea asta. La prima ploaie se vor forma cratere acolo. În plus, s-a început cu lucrările dinspre Tulcea, iar unde s-a pus material şi s-a tasat, deja apar probleme, pentru că inevitabil se circulă pe acolo cu camioanele cu piatră şi cereale. Ceva lucrări s-au făcut până săptămâna trecută. Orice demers am încerca acum să facem, suntem convinşi că răspunsul ar fi că lucrările sunt în faza de execuţie, să aşteptăm recepţia acestor lucrări”, ne-a declarat Vasile-Dan Dicu.

Contactat, reprezentantul SC Mega Edil SRL, ing. Adrian Moglan, ne-a declarat că lucrările nu sunt finalizate.

„Nu este pământ acolo. Este un strat grosier de piatră, apoi se vine cu finisajul. Eu nu am nicio vină că se tranzitează cu tonaj mare drumul în lucru. Să aibă toată lumea răbdare să terminăm lucrările”, a precizat Adrian Moglan.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.