Consiliul Judeţean a notificat JT Grup, societatea care colectează deşeurile în Tulcea, cu privire la faptul că are de plătit o redevenţă în valoare de peste 1,6 milioane de lei, neachitarea acesteia putând duce la închiderea conturilor operatorului.

JT Grup, operatorul care colectează deşeuri în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) are de plătit o redevenţă în valoare de 1.675.713,35 lei, sumă de care nu dispune deoarece nu a recuperat în totalitate debitele de la primăriile din judeţ cu care are încheiate contracte.

„Am primit notificare de la Consiliul Judeţean deoarece nu am plătit redevenţa şi riscăm să ne fie închise conturile. Noi trebuia să încasăm de la primării nişte bani prin care să ne asigurăm cheltuielile, iar altă parte să dăm pentru redevenţă la Consiliul Judeţean. Dacă se blochează conturile, nu mai avem bani nici de salarii. Noi am mai avut conturile blocate de firma de la depozitul de la Mihai Bravu, am făcut o promisiune de plată, pe care am onorat-o şi ne-au deblocat”, ne-a declarat Ionuţ Tudorache, directorul JT Grup.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.