Consilierii locali au aprobat, marţi, trei proiecte de investiţii prin care Primăria Tulcea va accesa fonduri europene pentru achiziţia unei ambarcaţiuni necesară transportului de călători între Tulcea şi Tudor Vladimirescu, a unor pontoane de acostare pe Lacul Ciuperca şi a unei scene mobile.

Valoarea totală a proiectului privind achiziţia ambarcaţiunii este de circa 1,5 milioane de lei.

„Ţinând cont de necesitatea înlocuirii mijlocului de transport călători pe Dunăre, între Suburbia Tudor Vladimirescu şi municipiul Tulcea şi posibilitatea finanţării acestei investiţii prin Programul pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020, este oportună depunerea unei cereri de finanţare în acest scop”, se arată în proiect.

Pentru achiziţia de pontoane de acostare pentru ambarcaţiuni pe lacul Ciuperca, administraţia locală va solicita peste 1,6 milioane de lei.

„Parcul şi lacul Ciuperca, considerată una dintre cele mai apreciate zone de agrement din municipiul Tulcea, situată în proximitatea promenadei Dunării, a căilor intermodale de acces al turiştilor în municipiu, prin dotările existente nu corespunde tuturor cerinţelor actuale pentru agrement şi recreere”, se precizează în proiect.

Cel de al treilea proiect are o valoare de peste 770.000 lei şi vizează achiziţionarea unei scene mobile pentru organizarea de evenimente socio-culturale. În prezent majoritatea acestor evenimente au loc pe singura scenă fixă disponibilă în Piaţa Civică.

Scena mobilă va fi folosită pentru toate tipurile de evenimente locale desfăşurate în aer liber, respectiv concerte, piese de teatru, festivaluri cu specific pescăresc, spectacole, evenimente sportive, spectacole de artă.

„Desfăşurarea evenimentelor în diferite locaţii ale municipiului vor genera indubitabil şi promovarea potenţialului turistic şi cultural al urbei. O zonă care merită promovată prin acest mod este obiectivul turistic <<Sat Pescăresc Tradiţional>>, realizat în cadrul unui proiect cofinanţat din Fondul European pentru Pescuit 2007-2013″, se menţionează în proiect.

Conform proiectului, scena mobilă va oferi posibilitatea desfăşurării evenimentelor socio-culturale şi în cartierele istorice în care locuiesc minorităţile naţionale, 14 etnii, generând astfel promovarea diversităţii culturale a municipiului Tulcea.