Organizaţia judeţeană a PSD Tulcea şi-a lansat, ieri, candidaţii la alegerile locale din luna iunie. Preşedintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu, va candida pentru un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ), iar viceprimarul Dragoş Simion este candidatul PSD la Primăria municipiului Tulcea. În sala de festivităţi a CJ au fost ieri prezenţi şi candidaţii pentru primăriile din judeţ.

Liderul social-democraţilor tulceni, Horia Teodorescu, a declarat că, prin proiectele derulate în ultimii ani, judeţul Tulcea este în topul administraţiilor din România.

 „Suntem aici o echipă bună, valoroasă, o echipă care poate demonstra oricând că, în judeţul Tulcea, PSD chiar şi-a făcut treaba la nivelul UAT-urilor, în comunele unde cei care sunt primari le păstoresc. Dacă ne referim la administraţia judeţeană, avem lucruri cu care ne putem lăuda în comparaţie cu oricine ar veni în discuţii cu noi. Cred că marea majoritate a cetăţenilor din judeţul Tulcea cunosc realizările pe care noi le-am avut în plan judeţean, realizări care nu au fost uşoare şi nu s-au făcut stând acasă şi doar aruncând vorbe grele, aici mă refer la cei care doar stau în tribună şi comentează meciul, meciul însemnând activitatea administrativă din judeţul nostru. Dacă ne uităm la câţiva oameni care, conform unor spuse de-ale mele de acum 8 ani, nu au lăsat nicio urmă în beneficiul judeţului Tulcea, stau şi clevetesc pe la colţuri, sau în mass-media, uneori şi pe posturile de televiziune, nu le fac cinste şi nu pot sta în această balanţă a dreptăţii dintre noi pe un taler şi dânşii pe celălalt taler. La un moment dat te cruceşti cât tupeu, obrăznicie şi minciună sunt în vorbele lor. Nu mă pot compara din punct de vedere administrativ cu vreunul dintre ei. Dacă ne uităm în spate, la activitatea lor, oriunde ar fi fost ea, vedem un hău, gol, şi stau şi mă gândesc, dacă un cetăţean îi va lua la întrebări pe unii dintre ei, nu ştiu dacă pot lega două fraze să-mi spună în patru ani, în opt ani, care a fost aportul lor la dezvoltarea judeţului Tulcea. Dacă ne gândim, ştim cu toţii că din punct de vedere administrativ comunele s-au modernizat şi dezvoltat beneficiind atât de fonduri, de la bugetul statului şi bugetul local, şi extrapolăm la activitatea pe care a avut-o CJ alături de toţi care sunt în sală, începând de la Smârdan, cu podul peste Dunăre, faleza, Spitalul Judeţean, modernizarea întregului parc de sănătate din arealul pe care îl avem în administrare. De asemenea, să ne gândim la aeroport şi ceea ce se întâmplă cu sala de sport care se construieşte în municipiul Tulcea, Ambulanţa, toate realizările din cultură şi învăţământ. Mă refer la investiţii importante care, spun eu, plasează Tulcea din punct de vedere al administraţiei judeţene într-un loc de cinste în topul administraţiilor din România. Eu vreau să fiu judecat de electorat. Până la urmă, el este cel care va decide cine şi-a făcut treaba şi cine nu şi-a făcut treaba. Sunt convins că în sală avem primari care au demonstrat cu vârf şi îndesat că ştiu să facă administraţie. Ştiu că din spate, cei care sunt nominalizaţi la primul mandat sunt candidaţi cu valoare care cu abnegaţie şi devotament pot să se ridice la un nivel de top  în clasamentul administraţiilor locale din judeţul Tulcea. Să plecăm cu un singur gând de aici, nu avem voie să pierdem, dintr-un singur motiv, Dumnezeu este cu cei buni, iar electoratul, de asemenea, este lângă cei buni şi valoroşi”, a declarat Horia Teodorescu.

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Tulcea, Andaluzia Luca, i-a reproşat preşedintelui CJ, Horia Teodorescu, că a fost modest în afirmaţiile sale legate de realizările îndeplinite de-a lungul celor trei mandate în judeţul Tulcea.

„Văd în sală oameni victorioşi şi determinaţi, care s-au afirmat în comunităţile lor şi care vor confirma pe 9 iunie la alegerile locale. Am în dreapta mea un candidat la primăria municipiului Tulcea, un tânăr care a demonstrat că are abilităţi administrative în calitatea sa de viceprimar, un tânăr hotărât care doreşte să câştige bătălia de la primăria municipiului pentru comunitatea tulceană. Preşedintelui Horia Teodorescu vreau să-i reproşez un singur lucru, că a fost foarte modest în a-şi exprima şi a se lăuda cu toate realizările pe care le-a făcut de-a lungul celor trei mandate în judeţul Tulcea. Cred că de data aceasta trebuie să fim mult mai determinaţi şi să ne însuşim şi recunoaştem meritele”, a menţionat Andaluzia Luca.

Primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, a încurajat noii candidaţi, asigurându-i că vor avea sprijinul primarilor cu experienţă în administraţie.

„Locuitorii judeţului Tulcea şi ai municipiului Tulcea vor avea din partea PSD cea mai bună echipă. În general, când spunem acest lucru ne raportăm la fapte şi la realizări. Oamenii trebuie să ne judece după ceea ce am realizat pentru cei care am fost în funcţii, şi nu în ultimul rând pentru colegii care vin pentru prima dată să candideze din partea PSD la funcţia de primar. Nu vor fi singuri, vor avea în spatele lor o echipă de campanie, o echipă formată şi din colegii primari cu experienţă care îi vor susţine şi sprijini în câştigarea alegerilor şi ulterior în demararea actului administrativ în folosul cetăţenilor. Vă urez tuturor succes pentru că succesul trebuie să fie al cetăţeanului”, a declarat Eugen Ion.

Şi deputata PSD Mirela Furtună le-a urat candidaţilor bun venit în echipa PSD şi i-a asigurat că vor primi tot sprijinul său.

 „Candidaţilor noi vreau să le urez bun venit în echipa faptelor, cea mai performantă echipă de administraţie pe care a avut-o judeţul Tulcea. Domnilor primari le doresc multă putere de muncă. Dumneavoastră, împreună cu preşedintele Horia Teodorescu, cu consilierii dumneavoastră şi noi, cei prezenţi la masă, formaţi o echipă de profesionişti, motiv pentru care vreau să vă asigur de sprijinul meu, al nostru, astfel încât după 9 iunie să vorbim despre cele mai bune rezultate pe care PSD le poate avea, echipa faptelor”, a spus deputatul Mirela Furtună.

Candidatul PSD la Primăria municipiului Tulcea, viceprimarul Dragoş Simion, şi-a exprimat speranţa ca, în urma alegerilor locale din luna iunie, performanţele înregistrate la nivelul CJ să fie transferate la nivelul municipiului.

„Este o zi importantă din punct de vedere politic pentru noi pentru că astăzi dăm startul unei lupte la nivel judeţean şi municipal. Pentru mine, este o reală onoare şi o mare responsabilitate în acelaşi timp să reprezint cel mai mare partid, PSD, în lupta electorală a anului 2024. Am lângă mine oameni foarte bine pregătiţi, oameni care au făcut administraţie ani de zile, care au făcut performanţă şi am convingerea că noi, cei de aici, suntem echipa cea mai bună pentru judeţul şi municipiul Tulcea. Îmi doresc să transferăm performanţele înregistrate de administraţia judeţeană şi la nivel de municipiu, acolo unde lipseşte cu desăvârşire”, a menţionat Dragoş Simion.

Cei 47 de candidaţi lansaţi ieri sunt Maria Bălan – Sulina, Radu Chiţu – Isaccea, Mihai Duţu – Măcin, Cătălin Saragea -Babadag, Mugurel Marşavela – Baia, Mihai Culina – Beidaut, Dumitru Ţipirigan – Beştepe, Antonel Pocora – C.A. Rosetti, Gheorghe Panfil – Carcaliu, Viorel Dan – Casimcea, Dumitru Stan – Ceamurlia de Jos, Tudor Cernega – Ceatalchioi, Petre Şopu – Cerna, Alexandru Timur Ciauş – Chilia Veche, Silviu Florin Rahău – Crişan, Dănuţ Corcodel – Dăeni, Valentin Munteanu – Dorobanţu, Marian Naiman – Frecăţei, Ionel Trişcă – Grindu, Caludi Doru – Hamcearca, Marian Taifas -Horia, Viorel Chiriţă – I.C. Brătianu, Rizu Stere – Izvoarele, Mădălin Chirnoagă – Jijila, Eugen Ion – Jurilovca, Aurel Iorga – Luncaviţa, Ion Şerpescu – Mahmudia, Carmen Asofronie – Maliuc, Răducan Tănase – Mihai Bravu, Alexe Anastase – Mihai Kogălniceanu, Alexandru Ignat – Murighiol, Tanţa Liliana Andone – Nalbant, Florin Sechila – Niculiţel, Cătălin Radu – Nufăru, Ion Tănase – Ostrov, Dumitru Pocora – Pardina, Eugen Matei – Peceneaga, Cristian Vitali Finoghen -Sarichioi, Valentin Sidorencu – Sfântu Gheorghe, Grigore Ciornei – Slava Cercheză, Petrică Vasile Mărculescu – Smârdan, Elena Visterneanu – Somova, Marian Laurenţiu Ciobanu – Topolog, Stelian Bălan – Turcoaia, George Laurenţiu Gherghişan – Văcăreni, Maria Lenţa – Valea Nucarilor şi Adriana Barac – Valea Teilor.