Primarul Ştefan Ilie: „Nu ne vom opri. Scopul nostru este progresul şi modernizarea oraşului”

Hotărârea Consiliului Local Tulcea pentru desfiinţarea garajelor din municipiu a fost suspendată de instanţă după ce unii tulceni au contestat actul normativ. Întrebat de către consilierul local PSD Cristian Olteanu ieri, în şedinţa de Consiliu Local, dacă hotărârea instanţei se aplică pentru toate demolările de garaje în curs, viceprimarul George Şinghi a precizat faptul că astăzi se aşteaptă motivarea deciziei.

„Deocamdată aşteptăm motivarea Curţii. Sperăm ca mâine să avem motivarea şi vom veni cu o întâmpinare la ea, până atunci e prea devreme să vă spun”, a declarat viceprimarul George Şinghi.

Decizia instanţei a fost anunţată ieri pe pagina de socializare de primarul Ştefan Ilie care a transmis faptul că scopul administraţiei locale este progresul şi modernizarea oraşului.

„Orice reformă şi orice progres întâmpină la început rezistenţă. Hotărârea pentru desfiinţarea garajelor a fost suspendată de instanţă. Nu comentez niciodată deciziile instanţei. Este doar o primă etapă dintr-un lung demers ju-ridic. (…) Nu ne vom opri. Scopul nostru este progresul şi modernizarea oraşului, iar pentru asta suntem dispuşi să facem orice efort, inclusiv să privim zbaterile antireformiştilor. Cetăţenii ne vor judeca după fapte pe noi şi după minciuni pe ei!”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Demolarea garajelor din municipiul Tulcea pentru amenajarea  de locuri de parcare şi spaţii verzi a fost anunţată în luna februarie a anului trecut şi a produs disconfort pentru unii tulceni. Până în prezent demolări de garaje s-au realizat pe străzile Meduzei, Mărăşeşti, Griviţei şi cartierul Dallas şi erau planificate pe Aleea Merişor, străzile Alunişului şi Spitalului, dar şi zona Penny. În aceste zone au fost amenajate locuri de parcare.