Lucrările de îmbunătăţire a sistemului de preluare a apelor pluviale din municipiu vor începe după data de 15 august în zona sensului giratoriu de la hotelul Delta. Timp de aproximativ o săptămână, traficul va fi deviat, a informat ieri, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, viceprimarul George Şinghi.

“Chiar după 15 august vom ataca sensul giratoriu de la Delta, care este o zonă foarte grea. S-au discutat diverse soluţii pentru a armoniza proiectele şi o săptămână cred că va fi un disconfort destul de mare, dar s-au găsit soluţii pentru devierea traficului”, a declarat viceprimarul George Şinghi.

La solicitarea consilierului local PSD Anca Suhov, directorul Aquaserv Tulcea Valentin Ifrim a prezentat situaţia lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de distribuţie şi a sistemului de canalizare de pe strada Păcii.

„Pe strada Păcii, probabil la sfârşitul săptămânii viitoare se va elibera intersecţia cu strada Mică. Se lucrează extrem de greu în acea zonă accesibilă celor două blocuri din spatele fostului sediu Deltacons, staţia de pompare numărul 3. În lăţimea de opt metri trebuie să introducem la şase metri adâncime o conductă de 1.200. Din fericire, lucrând în ultimele patru zile a fost introdus primul tronson şi mai avem încă două. Aceasta este piatra de încercare. În momentul în care am depăşit acel tronson, intrăm pe Grigore Antipa şi sperăm să mergem puţin în faţa colegilor care au contractul cu ape meteorice şi să putem veni din aval în amonte. Astăzi am avut o discuţie ca să ne putem sincroniza. Sunt anumite probleme tehnice pe care le întâmpină colegii de la ape meteorice. Am găsit rezolvare pentru prima dintre ele şi începem să lucrăm în paralel ca să depăşim cât mai repede aceste probleme cum ar fi intersecţii cote la care există reţelele noastre, preluări de străzi, dar se rezolvă”, a precizat directorul Valentin Ifrim.

În acest context, viceprimarul George Şinghi şi-a exprimat speranţa ca atât lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de distribuţie şi a sistemului de canalizare cât şi cele de îmbunătăţire a sistemului de preluare a apelor pluviale de pe strada Păcii să se finalizeze anul acesta.

„Proiectele avansează chiar şi cu problemele inerente găsite pe teren. Sperăm să finalizăm strada Păcii anul acesta pe ambele proiecte. După ce terminăm cu acestea, vine proiectul de asfaltarea pentru strada Păcii care este atribuit şi am semnat contractul la începutul lunii”, a spus George Şinghi.

Lucrările de îmbunătăţire a sistemului de preluare a apelor pluviale din municipiu sunt realizate în proporţie de peste 30%, acestea derulându-se în prezent în mai multe zone ale oraşului.

Contractul de finanţare a investiţiei în valoare de circa 5 milioane de euro, sumă suportată integral de la bugetul de stat, a fost semnat pe data de 10 noiembrie, în urma realizării proiectului centrul oraşului urmând să nu se mai inunde după fiecare ploaie.

Proiectul început în anul 2017 de Primăria municipiului a fost blocat până acum, din cauza unor diferende între autoritate şi societăţile care au câştigat licitaţiile pentru proiectarea şi execuţia lucrării.